99% «афганців» залишаються на Майдані – Томенко

15 Лютого 2014 11:21

Tom

“Я практично з першого дня у контакті з «афганцями». Там є різні сегменти –  Спілка афганців, є менші організації, є люди, які до організацій взагалі себе не ідентифікують. Я з різними людьми спілкувався і повинен Вам сказати, що знайшли тільки двох чи трьох людей, які дали прес-конференцію і сказали, що вони йдуть з Майдану. Ну, йдіть утрьох. 99% «афганців» там залишаються”, повідомив народний депутат Микола Томенко у ефірі “Радіо Свобода”.

За словами людини, яка теж воювала в Афганістані, ці люди  важливі для Майдану тому, що вони пройшли війну, а тому менш войовничі.

“Коли на Грушевського стало питання все-таки оголосити перемир’я, то «афганці» були дуже важливі, тому що вони могли реалізувати це перемир’я, особливо у той момент, коли кілька днів ніхто не знав, що робити, як це зупинити. Політики, на жаль, не змогли зупинити, а от «афганці» це зупинили”, сказав Томенко.

“Я вважаю, що «афганці» можуть делегувати одного-двох своїх представників,  як спостерігачів під час переговорного процесу. Тому що після того, як влада і опозиція домовляться, то треба комусь ще і виконувати. Тому я не бачу трагедії у тому, щоб під час переговорного процесу по, скажімо, можливому розблокуванню Грушевського чи якихось інших таких місць уповноважені представники від середовища «афганців» були присутні.

Це абсолютно адекватні, відповідальні і розумні люди. До вчорашнього дня, у всякому разі, у мене не було сумнівів у тому, що вони на стороні справедливості”, вважає Микола Томенко.

Джерело: Рідний Київ