У Києві створюють спецпідрозділ “Хорт”

21 Березня 2014 10:07
naub.oa.edu.ua

naub.oa.edu.ua

В Україні створюють новий спецпідрозділ “Хорт”, повідомляє УНН з посиланням на ініціаторів створення структури.

Головою спецпідрозділу “Хорт” стане голова Координаційного Центру громадської безпеки України Павло Патарецький.

Сьогодні у Києві відбудеться прес-конференція з нагоди утворення спецпідрозділу, у якій, окрім П.Патарецького, візьмуть участь президент Федерації Кіокушинкай-карате, ветеран спецпідрозділу “Група “А” Костянтин Височинський, командир спецпідрозділу “Беркут” МВД України м.Києва (до 2005 року) Геннадій Абрамчук та голова Асоціації ветеранів спецпідрозділу “Група “А” м.Києва Анатолій Новак.

“Україна зіштовхнулась із небезпекою зовнішньої агресії проти нашої державної цілісності та незалежності з боку Російської Федерації. В регіонах України працюють угрупування, що мають на меті дестабілізувати ситуацію в країні. Мирне життя наших громадян поставлене під загрозу, ми на порозі війни. В час, коли потрібні негайні дії, швидкі рішення у відповідь на російську експансію, Україна додатково ослаблена внутрішньою кризою”, – наголошують ініціатори проекту.

“Ми розуміємо, що в цих умовах українському народу потрібна сильна організація, що зможе об’єднати людей з усіх регіонів України та допомогти нашій державі захистити свою цілісність. Тому ми оголошуємо про заснування спецпідрозділу “Хорт” – професійної організації, утвореної на базі об’єднань ветеранів українських спецпідрозділів та організацій громадської безпеки, яка працює на громадських засадах та володіє необхідним досвідом і ресурсами для допомоги державним силовим структурам”, – додають вони.

За словами організаторів заходу, місія спецпідрозділу полягатиме у допомозі в забезпеченні цілісності України, безпеки її громадян та охорони внутрішнього правопорядку.

Джерело: unn.com.ua