Двомісячник з благоустрою добігає кінця

24 Квітня 2014 17:03
topnews.kiev.ua

topnews.kiev.ua

Незважаючи на те, що весняний двомісячник з благоустрою триває офіційно лише з 24 березня, заходи з поліпшення благоустрою були розпочаті значно раніше, а також будуть продовжуватись і надалі. Загалом на вулицях району під час весняного двомісячника станом на 22 квітня висаджено 1673 дерев (горобина, липа, акація, туя, каштан, ясен, платан, граб, горіх ведмежий) Чагарників в парках та скверах району висаджено 4032 шт. (бірючина, різні види спіреї, самшит). Під час проведення двомісячника висаджено 12,5 тис. шт. квітів в парку „Нивки” та сквері біля ШРДА.

Відновлено та відремонтовано 14,8 га газонного покриття по вул. Артема, вул. Татарській, сквері ім. Котляревського, сквері ім. Косіора, проспекті Перемоги, в парку ім. Пушкіна, в парку „Володимирська гірка”, парку ім. Т.Г. Шевченка та ін.

За період проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста Києва у 2014 році встановлено два нових спортивних майданчики у парках „Веселка” та „Сирецький”, відремонтовано 17 дитячих та 7 спортивних майданчиків на території скверу ім. Котляревського, парках: „Нивки” (сх.ч.), ім. Т.Г. Шевчека, „Володимирська гірка”, „Сирецький”, „Веселка” та ін.

Прибрано залишки опалого листя на території парку ім. Т.Г. Шевченка, бульварі Шевченка, бульварі Кирпоноса, бульварі по вул. Саратовській, бульварі по вул. Воровського, парку „Володимирська гірка”, парку Шевченківського району та у скверах, що перебувають на балансі КП УЗН Шевченківського району м. Києва.

Окремо варто відзначити активну участь громадськості в благоустрої та прибиранні зелених насаджень району. Впродовж лише березня/квітня були проведені масштабні суботники у парках: „Нивки”, „Володимирська гірка”, Пушкіна, ім. Т.Г. Шевченка, „Веселка”, Шевченківського району, „Сирецький”, „Сирецький гай” в Меморіалі „Бабин Яр” та на схилах Пейзажної алеї з залученням майже 20 тис. осіб

Повертаючись знову до загальних результатів проведення двомісячника не можна не зупинитись на роботах з прибирання стихійних накопичень сміття, які за час двомісячника ліквідовано в 10 місцях (вул. Ризька, парк „Кирилівський гай”, вул. Ольжича, вул. Магістральна, вул. Танкова, вул. О. Шмідта, парк Шевченківського району).

Район охайний не лише там, де немає сміття, а й там, де не має незаконно встановлених МАФів та тимчасових споруд. Тому, боротьба з незаконно встановленими спорудами триває постійно. Особливо це стосується станцій метрополітену, а їх в районі 11, де, зазвичай, МАФи або тимчасові споруди заважають вільному руху пішоходів. Наразі виконані роботи по благоустрою території біля метро «Університет» та «Золоті Ворота». Найближчим часом від малих архітектурних форм без дозвільної документації очистять станцію метрополітену «Шулявська».

Джерело: eveningkiev.com