Книгарню “Сяйво” повернули Києву

23 Квітня 2014 18:08
vsiknygy.net.ua

vsiknygy.net.ua

Книгарню «Сяйво» на Хрещатику повернуто у власність столиці.

Про це заявив у середу журналістам голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, передає кореспондент Укрінформу.

“Магазин «Сяйво» на Хрещатику повернуто у власність Києва”, – зазначив Бондаренко.

Окрім того, за його словами, у власність міста повернуто також Київський іподром, “який хотіли просто вкрасти”, і майже вирішено питання щодо повернення Будинку актора.

Як зауважив голова КМДА, зараз розглядаються питання і по інших об’єктах столиці, які можуть бути повернуті Києву. «Зокрема ми будемо повертати у власність столиці унікальний медичний заклад – Центр серця. Його просто бездарно віддали, і кияни були позбавлені лікування», – наголосив Бондаренко.

Водночас він також додав, що у міста на сьогодні ще дуже багато роботи в цьому напрямку. “Наприклад, стадіон «Старт», який хотів забудувати син Азарова і Гостиний двір на Подолі, який хотів забрати син Януковича і його поплічники», – відзначив голова КМДА.

Нагадаємо, приміщення книгарні “Сяйво” площею 363,8 кв. м., розташованого за адресою вул. Червоноармійська, 6, було продано у вересні 2009 року. У подальшому приміщення спочатку було здано в оренду, а потім перепродано.

Пізніше судами були визнані недійсними результати аукціону з продажу приміщення книгарні “Сяйво”, договір купівлі-продажу приміщення книгарні “Сяйво”, укладений між Шевченківською районною радою та ТОВ “Абріль-студіо” у 2009 році, а також договір, за яким приміщення було перепродано на користь третьої особи.

Джерело: ukrinform.ua