Київська громадськість долучається до вирішення проблем переселенців з Криму

24 Квітня 2014 16:54
turka-rda.gov.ua

turka-rda.gov.ua

Заступник голови КМДА Михайло Костюк, який курує питання переселенців із Криму, провів спільну нараду з представниками структурних підрозділів міськдержадміністрації та неурядовими організаціями, громадськими активістами, що займаються цим питанням.

«Нам необхідно налагодити більш тісний зв’язок із громадськими організаціями та активістами, які займаються питаннями переселенців із Криму, адже ми робимо спільну справу. Я вже дав доручення Департаменту соцполітики закріпити одного фахівця за роботою з неурядовими організаціями. Крім того, ми виділили окрему кімнату в одному приміщенні з Міським координаційним центром, де зможуть працювати представники громадськості. Це дозволить одразу на місці вирішити всі проблемні питання», – зазначив Михайло Костюк.

Результатом зустрічі також стало напрацювання пропозицій до Кабміну для вирішення проблемних питань. Так, насамперед, необхідно визначити тимчасовий статус переселенців. Виникає проблема і з тимчасовою реєстрацією кримчан, які наразі поселені на оздоровчих базах та базах відпочинку комунальних підприємств. Через відсутність реєстрації переселенці не можуть співпрацювати з банком чи влаштуватися на роботу. КМДА пропонує затвердити Міграційній службі спрощену формулу тимчасової реєстрації людей, що вимушені залишити свої домівки на окупованих територіях.

Крім того, столична міськдержадміністрація наполягатиме на створенні Всеукраїнського координаційного центру, який на первинному рівні направляв би переселенців у різні регіони країни, залежно від можливостей міст і областей надати притулок та роботу. Це дозволить людям, які лише збираються залишити свій дім, одразу зорієнтуватися, у який регіон їм краще їхати.

Джерело: eveningkiev.com