“Парад культур” збере у Києві представників понад 20-ти країн світу

24 Квітня 2014 17:04
koda.gov.ua

koda.gov.ua

Міжнародний фестиваль “Парад культур” відбудеться в Києві 31 травня – 3 червня. Він збере представників більш як 20-ти країн світу.

Про це повідомила Тетяна Сучкова, президент ГО “Міжнародний культурний союз “Парад культур”, під час Міжнародної конференції “Культура волонтеріату. Міжнародне партнерство в освіті”, що відбулася у четвер у Київському національному університеті ім.Т.Г.Шевченка.

“31 травня у Києві розпочнеться “Парад культур”, спрямований на презентацію та культурну взаємодію країн світу. Це перший проект такого масштабу, він збере разом представників з 23 країн світу. Програма заходу включатиме, зокрема, музичні та спортивні події, ярмарку майстрів, фестиваль національних кухонь, бізнес-форум”, – зазначила Тетяна Сучкова.

Вона підкреслила, що “Парад культур” покликаний презентувати багату культурну спадщину України та країн-учасниць. Мета проекту – закласти міцну основу для багаторічної співпраці між країнами у сферах культури, туризму, економіки, бізнесу. Проект також працюватиме на імідж Києва як відкритого культурного простору.

Як уточнила директор департаменту туризму “Міжнародного культурного союзу “Парад культур” Олена Немеш, на фестиваль, зокрема, прибудуть делегації з країн Африканського Союзу, з Німеччини, Ізраїлю, Молдови. Натомість не приїдуть гості з Росії. “Коли ми звернулися в Посольство Росії в Україні, то почули категоричне “ні”. Працівник посольства сказав, що Росія у фестивалі брати участь не буде – і жодних коментарів. Можливо, тому, що звернулися ми 18 лютого – у пам’ятні дні на Майдані”, – сказала вона. Проте, за її словами, організатори фестивалю продовжують звертатися в різні культурні центри РФ з пропозицією участі.

Немеш також розповіла, що бюджет фестивалю формується в основному за спонсорські кошти. “Причому ми хочемо заробити гроші для міста – частину коштів від концерту, що відбудеться 31 травня, плануємо передати на реконструкцію Хрещатика”, – підкреслила вона.

Як зазначалося, фестиваль “Парад культур” проходитиме на трьох основних майданчиках. Він відкриється на Оболонській набережній; продовжиться в “Парку Київська Русь”; включатиме виставку технологій та інновацій на конференції “Україна і світ. Можливості країн світу для України” в готелі “Русь”.

Організатор заходу – ГО “Міжнародний культурний союз “Парад культур” за підтримки КМДА, КОДА, Міністерства освіти, Міністерства економіки, “Парку Київська Русь”, Національного Київського університету ім.Т.Г.Шевченка.

Джерело: ukrinform.ua