Стартувала Молодіжна мобілізаційна кампанія «Твій Голос»

19 Квітня 2014 10:24
vybory.mediasapiens.ua

vybory.mediasapiens.ua

Ініціатори проведення Молодіжної мобілізаційної кампанії «Твій Голос» Олександр Санченко (громадський активіст, молодіжний лідер) та Юрій Ігнатенко (учасник громадського сектору «Євромайдан», співорганізатор «Мистецької сотні») в ході прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі оголосили про офіційний старт кампанії.

Учасники заходу розказали про ініціативу і плани Молодіжної мобілізаційної кампанії «Твій Голос», а також оголосили результати проведеного на початку квітня соціального опитування молоді щодо участі у виборах 25 травня 2014 року. .

«Велика частка сьогоднішньої молоді не обізнана в своїх виборчих правах та можливостях. І, як показують результати попередніх років, мало активна під час голосування на виборах. Тому наше майбутнє вирішують інші. Нами було прийнято рішення об’єднати активних молодих людей незалежно від їх політичних вподобань в рамках мобілізаційної кампанії «Твій Голос» задля збільшення активності під час виборів», – розказав Олександр Санченко.

Результати соціологічного опитування, яке було проведено студентами факультету «Соціології, психології та соціальних комунікацій» Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова і Фондом «Освітні ініціативи» в Києві 4-9 квітня 2014 року, показали, що лише 13,6% опитуваних знають про те, що 25 травня відбудуться вибори президента, мера і в Київміськраду. Із 676 чоловік, серед яких студенти і працюючі, віком 18-29 років, тільки 62% ствердно відповіли про готовність йти на вибори. 9,8% взагалі не планують приймати участь у голосуванні.

Як розповіли ініціатори Молодіжної мобілізаційної кампанії «Твій Голос», серед її задач:

1. Підвищення явки цільової аудиторії (молодь віком 18-29 років) на виборах 25 травня 2014: мера міста Києва, депутатів до Київської міськради та президента України.

2. Підвищення рівня політичної освіченості у молодих виборців, щодо обіцянок політиків, пов’язаних з молоддю.

3. Контроль за виконанням зобов’язань переможців виборів щодо молодіжних питань.

В планах ініціаторів Молодіжної мобілізаційної кампанії «Твій Голос»: створення інформаційно-аналітичної онлайн-платформи, яка забезпечить можливість отримувати корисну інформацію та аналітику програм кандидатів (uvote.org.ua); організація зустрічей молоді з кандидатами; робота в соцмережах; різноманітні активності під час виборів (флешмоби, соцопитування) і т.д.

Джерело: eveningkiev.com