У столиці тимчасові споруди будуть розміщуватися за прикладом Німеччини

19 Квітня 2014 10:21
newsper.net

newsper.net

У столиці кіоски більше не можна розміщувати ближче, ніж 20 метрів від об’єктів пам’яткоохоронного значення, виходів з метро, перехресть та зупинок громадського транспорту, інформує прес-служба Департаменту містобудування та архітектури.

Такі норми передбачені Комплексною схемою розміщення тимчасових споруд, яка уже запроваджена в столиці.

Не мають встановлюватися кіоски і на відстані ближче 50 метрів від медичних, муніципальних та державних установ та ближче 100 метрів від дошкільних та загальноосвітніх закладів, а якщо у кіосках продають алкоголь та тютюнові вироби, то ближче 200 метрів.

Що ж стосується безпеки дорожнього руху, тут обмеження найсуворіші – 5 метрів від проїжджої частини.

«Розроблюючи Комплексну схему розміщення тимчасових споруд, ми спиралися на Закон України, підзаконні акти, постанови Кабінету Міністрів України, державні будівельні норми, містобудівну ситуацію у столиці та на практичний досвід інших міст та країн», – розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури, начальник Служби Містобудівного кадастру Андрій Вавриш.

Він також додав, що за основу брали досвід Львова та німецьку практику, які передбачають зонування території міста для визначення функціонального призначення тимчасових споруд, їх архітипів та площі в залежності від наявних вимог та обмежень.

Джерело: eveningkiev.com