В країні розпочинають паспортизацію автодоріг

23 Квітня 2014 18:10
money.investigator.org.ua

money.investigator.org.ua

Навесні 2014 року Держагентство автомобільних доріг України планує провести тендер серед компаній, які проводять паспортизацію доріг. Підрядники повинні перерахувати всі ями, виміряти їх глибину і діаметр та видати автомагістралі паспорт.

В подальшому на основі цього документу «Укравтодор» планує зробити тримірні моделі автотрас, які будуть включені в єдину географічну інформаційну систему.

Жахливий стан українських автодоріг «Укравтодор» вирішив відобразити в 3D –форматі. Для цього трасам видадуть паспорти, в яких будуть відображені дані про їх протяжність, технічний стан, присутність дорожніх споруд і таке інше.

На паспортизацію всіх українських доріг буде потрібно від 850 млн. до 3 млрд. грн. в залежності від компаній, що будуть займатись цими роботами. Після цього траси будуть включені до єдиної географічної інформаційної системи (ЄГІС), тобто отримають своїх віртуальних двійників.

Не виключено, що ідея з створенням ЄГІС закінчиться тим, що з держбюджету буде виділено декілька мільйонів гривень, які освоять «потрібні» компанії.

Хоч в умовах хронічного недофінансування дорожньої галузі цими коштами можна розпорядитись більш раціонально – наприклад, направити їх на ремонт доріг, вважають спеціалісти з дорожнього будівництва.

Джерело: eveningkiev.com