У Голосієві зупинили роботу підприємства, яке отруювало повітря

16 Травня 2014 11:01
karpatskijobjektiv.com

karpatskijobjektiv.com

Прокуратурою Голосіївського району було організовано перевірку у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у діяльності Державної екологічної інспекції у м. Києві та ТОВ «Агрохолдінггруп».
Державною екологічною інспекцією у місті Києві у 2013 році проводилась перевірка зазначеного товариства на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства.
За результатами перевірки встановлено, що ТОВ «Агрохолдінггруп» здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
Окрім цього, постановою окружного адміністративного суду міста Києва від 25.03.2014 року зупинено виконання робіт з експлуатації стаціонарних джерел викидів ТОВ «Агрохолдінггруп».
Також, на підставі доручення прокуратури Голосіївського району, Державною екологічною інспекцією у місті Києві у березні 2014 року проведено позапланову перевірку діяльності ТОВ «Агрохолдінггруп».
Під час перевірки встановлено, що підприємство протягом 2013 року здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади. Також здійснено розрахунок збитків, завданих державі внаслідок порушення вимог законодавства та виставлено претензію.
На даний час підприємством припинено діяльність, пов’язану із забрудненням атмосферного повітря.

Джерело: eveningkiev.com