У книгарні “Є” презентували “Армагеддон на Майдані”

25 Червня 2014 13:22
www.day.kiev.ua

www.day.kiev.ua

24 червня у столичній книгарні “Є” письменник Василь Базів презентував свій роман “Армагеддон на Майдані”. Протопитом головного героя став активіст Євромайдану Юрій Вербицький, викрадений 21 січня і вбитий після катувань.

“Юрій Вербицький став першою жертвою режиму Януковича. Він помер мученицькою смертю у мирний час і у мирній країні. Це стало шоком для суспільної свідомості і для мене також. Юрій — мій земляк. А його тіло знайшли у тому місці, де я часто буваю. Його смерть важко переживав. У стані збудження зрозумів, що не можу не написати книгу. Довго обдумував і виношував її, а написав швидко. Думки накривали, навіть записувати не встигав. Вже у березні роман закінчив”, – розповів Василь Базів.

“Аналогів такого зіткнення добра із злом, яке відбулося на головній площі столиці, важко знайти у новітній світовій історії. Люди самовільно ішли на розп’яття в ім’я ідеї. Майдан — це колективний Ісус Христом. 2014 рік – це пролог до нового людства, бо гомо сапієнс себе вже віджив. Коли на планеті утвердиться нове людство й історики почнуть встановлювати, коли ж відбулося його зародження, то назвуть 2014 рік”, – додав Василь Базів.

Книга вийшла у столичному видавництві “Український пріоритет”. Має 160 ст. Коштує 68 грн.

“Нова книга Василя Базіва — це захопливий сюжет і дивовижне поєднання таланту публіциста і письменника. Хотіла написати передмову до цього видання, але зрозуміла, що говорити про цю книгу не варто, її треба читати. Як і всі українці, я ходила на Майдан. Найбільше турбувало питання, для чого був цей Майдан, для чого там повбивали людей і чого ми досягли? У цій книзі знайшла відповіді на свої запитання”, – сказала головний редактор видавництва Лілія Максименко.

Джерело: gazeta.ua