У столиці відкривається Трієнале «Скульптура-2014»

18 Червня 2014 15:51
dvnshu.com

dvnshu.com

18 червня цього року о 16-00 у виставкових залах НСХУ у Києві (Львівська площа 1-5) відбудеться довгоочікувана та до певної міри знакова подія – відкриття та нагородження переможців VI Всеукраїнської Трієнале «Скульптура-2014». Перед організаторами виставки стоїть завдання – презентувати кращі взірці української скульптури, здебільше станкової, останніх трьох років. Хоча в експозиції будуть присутні твори, які своїм масштабом і пластичним звучанням цілком можуть претендувати на організацію навколишнього середовища.

150 авторів з усієї України, у тому числі зі східних областей приймуть участь в Трієнале, декотрі презентуватимуть декілька творів і ми переконані, що загальна експозиція не залишить байдужим нікого з відвідувачів. Особливо з огляду на те, що сьогодні скульптура, зокрема монемунтальна, опинилася у центрі уваги громадськості: одні монументи скидають, інші планується встановлювати. Але широкий загал у переважній більшості на знає ані імен наших митців, ані їхньої творчості.

Глядачі побачать більше 200 скульптурних творів – все розмаїття вітчизняної скульптурної школи України, зможуть порівняти творчість відомих скульпторів, таких як народний художник України Анатолій Кущ (автор центрального монументу «Україна», встановленого на Майдані) або знаного корифея, народного художника України Юлія Синкевича, Олександр Сухоліт, Олексій Владіміров та обдарованої творчої молоді. Сподіваємося, що перегляд експозиції та безпосереднє спілкування з учасниками допоможе дати відповіді на запитання: якою є сучасна скульптура і якими будуть наші площі та вулиці у недалекому майбутньому.

Виставка працюватиме 18 червня – 6 липня 2014 року. Вхід – безкоштовний.

Джерело: eveningkiev.com