Експерти прогнозують зростання попиту на житло у столиці

26 Липня 2014 09:17

vkurse.ua

vkurse.ua

З кінця серпня-початку вересня попит на покупку житла в столиці може почати рости щомісяця на 5-10%. Такі дані озвучили сайту DOM.RIA.com оператори ринку нерухомості.

За словами фахівців, активізації на ринку може посприяти триваюче зниження цін на об’єкти, виставлені на продаж. За прогнозами, вже до осені ціни на них можуть впасти ще на 10-15% у доларах. Це може призвести до зростання попиту, а потім і числа угод на ринку. При цьому, в першу чергу дана тенденція може торкнутися ринку вторинного житла.
Також, на відновлення попиту може вплинути і можливе повернення на ринок більшої частини пропозицій, які продавці зняли з продажу через невизначену політичною ситуацією в країні. А це, за даними DOM.RIA.com, ще приблизно 50% від всіх продавців, котрі виставляли свої об’єкти до листопада 2013 року.

Таким чином, стабілізація економічної та політичної ситуації в Україні, спрацьовування кредитних траншів, а також зниження корупційної складової можуть позитивно вплинути на рівень попиту, відкладеного з травня.

До слова, за прогнозами операторів, вже в середині осені падіння цін на житло може призупинитися. Водночас, вже в 2015 році ринок нерухомості може вийти на невеликий (близько 1-2% на місяць), але стабільне зростання вартості.