Киянам пророкують холодні батареї взимку

29 Липня 2014 17:30
odessa-life.od.ua

odessa-life.od.ua

6662 споживачі у Києві лишаються без гарячої води станом на сьогодні, 29 липня. У більш ніж 80% від загальної площі відключених раніше споживачів гаряче водопостачання не відновили у обіцяний термін через необхідність економити природний газ, повідомляють у “Київенерго”.

“Причиною відсутності гарячого водопостачання є обмеження подачі газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. ТЕЦ-5 наразі працює в режимі мінімальних навантажень, ТЕЦ-6 не працює, ліміт для неї доведено лише на технологічні потреби. Відповідне доручення Міненерговуглепрому від 9 липня 2014 року закріплює необхідність економити природній газ для повноцінного забезпечення опалювального періоду на 2014-2015 сезон. В умовах, коли постачання природнього газу з РФ до України не здійснюється, а диверсифікація газу шляхом постачання газу з Європи по реверсу призупинена, в перспективі можливе повне призупинення гарячого водопостачання”, – говорять в установі.

Ця економія ні від чого не врятує, вважає експерт Фонду енертетичних стратегій Дмитро Марунич:

“Газу у нас немає взагалі. З Росією ми не встигли домовитися, а всього іншого не вистачить. Взимку варто очікувати зниження теплоподачі. Кияни мають готуватися до холодних батарей. У кого будинки більш нові та сучасні, утеплені, тим буде легше. А от люди, що живуть у панельних багатоповерхівках, будуть мерзнути.Через відсутність гарячої води йде більше споживання електронергії: користуються чайниками, бойлерами. Тому можуть бути збої у роботі електрики, може вибиватися світло. Якщо система надто навантажена, вона перезавантажується – відбувається аварійне відключення. Особливо варто чекати на це в центрі міста, де більше споживачів, як побутових, так і комерційних”, – говорить Марунич.

Джерело: Моє місто