“Лукойл” продає австрійцям свої бензоколонки в Україні

1 Серпня 2014 13:34

times.mk.ua

times.mk.ua


Найбільша приватна нафтова компанія в Росії “Лукойл” готується продати австрійській компанії AMIC мережу з 240 автозаправних станцій і шести нафтобаз в Україні.

Раніше “Лукойл”, який сам не потрапив до списку санкцій Євросоюзу і США, визнав, що обмежувальні заходи проти Росії з боку країн Заходу через події в Україні все одно торкнуться всіх російських компаній.

Вартість угоди не розголошують, але в повідомленні “Лукойла” уточнюється, що переговори провели з ініціативи австрійської сторони, і йдеться про повний продаж компанії “Лукойл-Україна”.

Контракт, за попередніми даними, ще готується і буде підписаний найближчим часом.

В “Лукойлі” не пов’язують рішення позбутися активів з нинішніми подіями на сході України, але раніше керівництво нафтокомпанії визнавало, що ефект від санкцій відчують всі.

Наприкінці червня президент “Лукойлу” Вагіт Алекперов в інтерв’ю “Ведомостям” говорив, що для компанії “дуже важлива стабільність в Україні, щоб бізнес розвивався”. Тоді пан Алекперов не сказав про намір знайти покупця на свій роздрібний бізнес.

За даними “Лукойлу”, на кінець 2013 збутова мережа компанії в країнах СНД, Європі та США налічувала 5867 АЗС і 166 нафтобаз в 27 країнах світу.