Театр Франка на ювілейному відкритті сезону збиратиме гроші для армії

22 Серпня 2014 16:07

tetr Franka

27 серпня театр імені Франка  відкриває свій 95 ювілейний сезон виставою “Назар Стодоля” за п’єсою Тараса Шевченка.

Зібрані від спектаклю кошти артисти віддадуть українській армії. І закликають своїх колег з інших театрів вчинити так само, повідомляє телеканал “Київ”.

За словами артиста театру Анатолія Гнатюка, франківці звернулися до всіх театральних колективів України із закликом підтримати їхню ініціативу і перерахувати кошти на підтримку української армії.

Також актори готові своїми виступами підтримати дух бійців, що захищають нашу Батьківщину і сподіваються, що волонтери їм допоможуть.

Як сказав гендиректор театру ім. І. Франка Михайло Захаревич, волонтери вирішують, куди саме їхати.

“Ми маємо транспорт зараз такий, що може довезти 20 чоловік і, думаю, такою групою ми зможемо поїхати”, – розповів Михайло Захаревич.

Водночас у силі залишаються й всі творчі плани театру. Це шість прем’єр на основній і камерній сценах. “Хазяїн” Карпенка-Карого, “Ерік Чотирнадцятий” Стріндберга, “12 стільців” за Ільфом і Петровим, “Ліс” Островського, “Дівка на виданні”, “Маковій.

До річниці початку громадянського супротиву – 21 листопада – театр підготує проект “Щоденники майдану”.

Протягом сезону біженці зі Сходу України і бійці, що на час відпустки перебувають у столиці – особливо бажані гості. Спектаклі для них – стануть подарунком від усіх артистів.