На станціях київського метро “Деміївська” та “Голосіївська” з’явилися нові автомати продажу жетонів

19 Вересня 2014 14:30

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

На станціях без кас працюють автомати трьох типів
В рамках впровадження пілотного проекту з автоматизованої продажу засобів оплати проїзду, враховуючи пасажиропотік та побажання пасажирів на станціях “Деміївська” та “Голосіївська” встановлено по два додаткових автомати видачі жетонів, повідомили в КМДА.
Зараз для зручності пасажирів в придбанні засобів оплати проїзду на цих станціях працюють три види автоматів:
– Продажі і поповнення ресурсу засобів оплати проїзду (універсальні автомати) – призначені для продажу жетонів, проїзних квитків на основі безконтактних карток і записи на них ресурсу. Пристрій приймає паперові гроші номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 грн і монети номіналом 25 і 50 копійок;
– Видачі жетонів – призначені для розміну паперових грошей номіналом 2 і 10 грн на жетони;
– Дозапису безконтактних карток – призначені для самостійного поповнення пасажирами ресурсу проїзних квитків на основі безконтактних карток і контролю стану їх ресурсу. Автомат приймає паперові гроші номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50 грн.
В касових залах цих станцій працівники метрополітену консультують по користуванню цими пристроями і допомагають у придбанні засобів оплати проїзду.
Зважаючи на відсутність можливості розміну засобів на цих станціях КП “Київський метрополітен” звертається до пасажирів з проханням заздалегідь готувати необхідні купюри для оплати проїзду.