У Києві створять 44 парки та 433 сквери

19 Вересня 2014 16:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Столиці повернуть 1217 га резервних земель для створення зелених зон – новий Генплан
У проекті нового Генплану передбачено повернення Києву 1217 га резервних земель для створення зелених зон загального користування та 316 га для створення високо інноваційних індустріальних парків. Таку інформацію озвучив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.
“У новому Генплані пропонується створювати нові парки і сквери на забудованих територіях міста. Передбачається формування єдиної безперервної системи зелених насаджень, включаючи створення 44 нових парків, 433 нових скверів, 417 буферних парків на основі лісопарків, прилеглих до житлових мікрорайонах, нових бульварів і внутрішньоквартального озеленення. Планується збільшення зелених зон загального користування на 2285 га”, – повідомив Целовальник.
Головний архітектор Києва зазначив, що Дніпровські острови виділяються в окрему загальноміську зелену зону зі збереженням екологічної рівноваги.
Крім того, планується розширення території Національного природного парку “Голосіївський” до 12 685 га з включенням території Біличанського лісу площею 6462,62 га, створення нових природно-заповідних об’єктів “Броварський праліс”, урочище Кільніще, озеро Редькіно, Пуща-Водиця та інші.
Целовальник наголосив, що в новому Генплані передбачається будівництво 4 сміттєпереробних заводів і трьох електропідстанцій на приміських територіях. Також запланована заміна застарілих мереж водопостачання та теплопостачання та реконструкція очисних споруд.
Нагадаємо, як заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник, у проекті нового Генерального плану Києва прописані жорсткі регламенти та режими, згідно з якими забороняється будівництво висотних будівель та будівель підвищеної поверховості на територіях заповідників, буферних зон та охоронних зон пам’яток, зон охоронюваного ландшафту.