У Києві вибирають нові маршрутки

19 Вересня 2014 18:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

У місті шукають перевізників для майже 100 маршрутів
Найближчим часом Комунальна служба перевезень проведе конкурс на забезпечення транспортом близько 100 міських маршрутів, повідомили в КМДА.
“Ми розробляємо нові додаткові умови участі в конкурсі, щоб поліпшити якість перевезень в Києві і відповідний сервіс для пасажирів. Чекаємо, що цього року в тендері візьмуть участь наявні учасники ринку, а також підприємства зі сходу та півдня України. Головне завдання – чесно і відкрито вибрати дійсно кращі організації, які зможуть забезпечити комфорт для киян”, – підкреслив він.
За словами Сергія Савтіра, нових маршрутників столична влада обіцяє вибирати максимально прозоро. Сам конкурс відбудеться в перебігу найближчих двох місяців, умови оголосять через два тижні. “Взяти участь в ньому зможе будь-який перевізник, здатний виконувати умови конкурсу”, – додав він.
Визначати, хто з підприємців зможе забезпечити киян якісним транспортом, буде конкурсний комітет, що складається з представників органів виконавчої влади та громадських організацій. КМДА планує укладати договори з переможцями конкурсу серед перевізників на максимальний термін – 5 років.
Останній конкурс з обслуговування столичних пасажирських маршрутів відбувся минулої осені. Зараз його результати перевіряє прокуратура. До цього тендер на перевезення пасажирів у Києві оголошували в 2009 році.