Всім киянам обіцяють повернути гарячу воду наступного тижня

20 Вересня 2014 14:00

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Влада і “Київенерго” ведуть переговори з “Нафтогазом”
У Києві на сьогоднішній день 70% споживачів мають гарячу воду. Решті жителям столиці її дадуть, швидше за все, наступного тижня. Про це заявив генеральний директор “Київенерго” Олександр Фоменко.
“Сьогодні в Києві у нас залишається з великих один непрацюючий вузол теплопостачання, це вузол ТЕЦ-6, який забезпечує теплом Троєщину, Оболонь та Подільський район. Зараз ведуться переговори з “Нафтогазом” з приводу подачі газу на цей вузол. Ми сподіваємося, що переговори завершаться вдало, і наступного тижня ми зможемо дати гарячу воду 100% споживачів”, – говорить Фоменко.
Він також додає, що там, де проходять планові роботи та реконструкції, а також трапилися аварійні пошкодження мереж, подача гарячої води трохи відтягнеться за часом.
Заступник голови Київміськадміністрації Петро Пантелєєв, в свою чергу, відзначає, що гарячу воду планують повернути киянам найближчим часом, а почати опалювальний сезон збираються, орієнтуючись на погоду.
“У Києві вже 70% людей з гарячою водою. Зараз ми ведемо переговори з “Нафтогазом” по деяких великих об’єктах. Найближчим часом ми сподіваємося дати гарячу воду 100% киян, – каже Пантелєєв. – Ми вирішуватиме, коли починати опалювальний сезон згідно чинного законодавства і будемо орієнтуватися на погодні умови”.
Основна причина, по якій кияни сидять без гарячої води – відсутність газу. Але “Київенерго” вже подумало над тим, як знизити залежність від газу в зимовий період.
“У Києві ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 можуть працювати як на газу, так і на мазуті. В рамках Антикризового штабу зараз вирішується можливість зробити запаси мазуту на зимовий період. Основне питання – джерела фінансування для закупівлі мазуту”, – підкреслив Фоменко.
Нагадаємо, раніше міська влада обіцяла повернути киянам гарячу воду на початку вересня.