Які бувають типи голоду і як з ними боротися

19 Вересня 2014 13:00

ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

У стані сильного стресу апетит зростає
Голод змушує людину споживати їжу і отримувати разом з нею енергію, необхідну для життя. Але саме голод є причиною переїдання і зайвої ваги, так що для боротьби з ним потрібно добре розуміти, з чим саме ми маємо справу.
Справжній голод
Це найважливіший тип голоду – він говорить вам, що необхідно терміново прийняти їжу. У справжнього голоду є характерні симптоми, на зразок слабкості, головних болів, бурчання в животі і ознобу. Боротися з цим типом голоду не потрібно – просто прийміть їжу! Угамування справжнього голоду не приводить до переїдання, пише www.newss.net.ua.
Телевізійний голод
Перегляд різного роду телепрограм і фільмів народжує специфічний телевізійний голод, при якому тягне що-небудь з’їсти, сидячи біля екрану телевізора. Займіть свої руки чим-небудь ще (в’язання, чотки і т.д.), а також пропускайте рекламу продуктів харчування.
Читайте також:
Як змусити себе не їсти після шести
Як охолодитися у спеку за допомогою їжі
Учені знайшли в мозку “вимикач” апетиту
Які добавки до салату допоможуть схуднути
Чому худнути найкраще влітку
Агресивний голод
Падіння рівня цукру в крові призводить до агресивної поведінки, і одночасно породжує бажання що-небудь з’їсти. Дуже важливо розуміти, що з вами відбувається, щоб не наговорити зайвого близьким. Ну а голод краще вгамовувати здоровою їжею.
Денний голод
Американські дієтологи часто називають 15.00 “часом для вендінгової машини”. Саме в три працівники в офісах найчастіше тягнуться за шоколадками і чіпсами. Тому закуски краще заготовити вдома, подбавши про те, щоб вони були здоровими.
Стресовий голод
У стані сильного стресу апетит зростає, і ми менше звертаємо увагу на те, що їмо. Перш ніж хапати з холодильника що-небудь смачне, задумайтеся про те, яку конкретну користь дасть правильно обрана, здорова закуска. Наприклад, позбавлення від 2-3 кг зайвої ваги або зниження тиску.
Голод через ПМС
Гормональні зміни напередодні місячних збільшують апетит. Боятися цього не варто, як і боротися – після завершення циклу голод зникне.
Уявний голод
Ви ситі і не відчуваєте втоми, але все одно хочете щось з’їсти. Потрібно серйозно задуматися про те, чому це відбувається. Можливо, ви просто хочете не думати про щось неприємне, на зразок роботи або сварок з коханою людиною, і вам здається, що їжа відверне.

Джерело: Сегодня.ua