Киян попереджають про можливі пожежі у квартирах цієї зими

2 Жовтня 2014 13:14

volynnews.com

volynnews.com

Використання калориферів та кондиціонерів для обігріву квартир киян цієї зими може призвести до перевантаження електромереж і пожеж, передає «ForUm».

За словами директора СВП «Київські електричні мережі» ПАТ «Київенерго» Олександра Топала, від сильного перевантаження проводка може не витримати і спалахнути.

«У нас у Києві дуже багато старого житлового фонду – «хрущовок» забудови 70-х років. Це цілі мікрорайони. Там передбачена алюмінієва проводка, розрахована на навантаження максимум 3-5 ампер. А сучасні електроприлади, наприклад пральна машина, – є два ампера, електрочайник – ще один ампер. І навіть якщо мешканці зробили ремонт в квартирі і поміняли проводку на більш сучасну, мідну, яка витримує до 10 ампер, то в парадному проводка і щитові так і залишилися старими», – пояснив Топал.

Заступник мера з питань ЖКГ Петро Пантелєєв заспокоює – у 560 київських будинках до початку опалювального сезону повинні замінити стару електропроводку і осучаснити щитові.

«Щоб уникнути пожеж, важливо не використовувати одночасно електроприлади, які «їдять» багато енергії. Приміром, обігрівач, пилосос і мікрохвильовку – це може призвести до перевантаження проводки. Що стосується мереж – ми перевірили їх і виявили понад 500 будинків, де проводка і щитові знаходяться в найгіршому стані. У частині з них ми вже почали капітальний ремонт, а всі об`єкти плануємо закінчити до настання холодів. Можливо, впораємося до кінця жовтня», – заявив він.

Джерело: Коментарі