Микола Томенко: Новий сценарій Путіна – організація провокацій та бунтів в українській армії

21 Жовтня 2014 12:41

ipress.ua

ipress.ua

Таку думку висловив радник Президента Микола Томенко. Він зауважив, що низка подій, зокрема, провокування солдат на відмову від служби, що мало місце біля Адміністрації Президента, мітинг строковиків у Харківській області, залучення російських спецслужб у провокаціях біля Верховної Ради тощо ззовні виглядають, можливо, як випадкові і не системні речі. Водночас вчорашнє засідання Верховної Ради ще раз підтвердило, що друзі Путіна допомагають сьогодні Росії реалізувати в Україні новий сценарій, направлений на організацію анархії, дестабілізацію роботи нової влади та підбурювання до бунтів і страйків людей, які служать в армії або в системі правоохоронних органів.

«Невипадково комуністи, регіонали та депутати з найближчого оточення Ю.Тимошенко принципово п’ять разів вчора не голосували за те, щоб військові загалом та зокрема ті, що перебувають в зоні АТО, мали право брати участь у виборчій кампанії. Цілком очевидно, що таке рішення задумується в Росії як таке, що спричинить до незадоволення військових, яких потім можна буде використати для організації своєрідного військового перевороту», – припустив Микола Томенко.

Тому, на його переконання, сьогодні всі виборці повинні розуміти, що такі дії не є помилковими, вони є очевидними і, як мінімум, їх треба адекватно оцінити під час голосування 26 жовтня.

Микола Томенко також висловив сподівання, що, можливо, Центральна виборча комісія своїм розпорядженням знайде варіант того, щоб військовослужбовці, що захищають Україну, мали можливість впливати на її майбутнє шляхом голосування на парламентських виборах 26 жовтня.