Перший земельний аукціон у Києві провалився

23 Жовтня 2014 10:27

agravery.com

agravery.com

На земельному аукціоні 22 жовтня було продано лише одну з шести виставлених на продаж ділянок.

Про це заявила депутат Київради від фракції “Батьківщина” Тетяна Меліхова.

За її словами, на торгах було продано лише найменшу за площею ділянку по вулиці Кільцева дорога, 17 у Святошинському районі.

За ділянку у 788 квадратних метрів покупець віддав 2 мільйони 377 тисяч гривень 75 копійок, що на 857,304 тисячі гривень більше стартової ціни.

“Не надто вражаючий результат аукціону – це в першу чергу недопрацювання влади. По-перше, люди були погано поінформовані про проведення торгів. По-друге, люди не вірять у прозорість і чесність влади”, – заявила Меліхова.

Водночас мер Києва Віталій Кличко запевнив, що відкриті земельні аукціони у столиці стануть традицією, і взяти участь у них та придбати землю зможе будь-хто.

За словами голови постійної комiсiї Київради з питань мiстобудування, архiтектури та землекористування Володимира Прокопiва, столична влада розраховує отримати від продажу землі на аукціонах близько 0,5 мільярда гривень.

“Ми сподіваємося… що зможемо надати на ринок велику кiлькiсть дiлянок, ми хотiли б отримати вiд аукцiонiв близько 0,5 мільярда гривень”, – цитує чиновника “Інтерфакс-Україна”.

Прокопів зазначив, що проведення земельних аукцiонiв у столицi залежатиме вiд економiчної ситуацiї в Українi та в її в схiдних регiонах загалом.

За словами Кличка, кошти вiд продажу землi спрямують на розвиток інфраструктури та соцiальної сфери Києва.

Мер відзначив, що дефiцит столичного бюджету на сьогоднi становить близько 3 мільярдів гривень.

Як відомо, на земельні торги 22 жовтня виставляли 6 лотів у п’яти районах столиці загальною площею 23,16 га.

Наступний земельний аукціон відбудеться 5 листопада.