Подробиці замаху на кандидата в народні депутати в Борисполі

21 Жовтня 2014 13:28

svidok.ua

svidok.ua

Вчора ввечері в Борисполі було скоєно замах на життя кандидата в народні депутати по округу номер 98 Володимира Борисенка. Про це повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко.
“Коли він вийшов у двір погодувати свою собаку, то в нього був зроблений постріл з вогнепальної зброї і під ноги кинуто саморобний вибуховий пакет. Кулю зупинив бронежилет, який носив Володимир Борисенко останнім часом після отримання телефонних погроз і підкидання голови свині як залякування”, – повідомив Геращенко.
За його словами, потерпілий був госпіталізований в стані больового шоку. У свою чергу міліція порушила кримінальну справу за статтею “замах на вбивство”.
“Слідство розглядає кілька версій замаху, в тому числі і пов’язану з участю у виборах. До ранку експерти встановили, що вибуховий пристрій був все таки не саморобним, а була використана граната РГД -5. Стріляли з коротко стовбурного зброї патроном 9 на 18. Постріл був зроблений в спину”, – зазначив Геращенко.
Борисенко врятував бронежилет
В Борисполі скоєно замах на вбивство кандидата в народні депутати України Володимира Борисенка. Повідомлення від кандидата в депутати по виборчому округу № 98 про те, що за місцем проживання у нього стріляли невідомі, надійшло в чергову частину Бориспільського міськвідділу міліції 20 жовтня близько 23:30. Про це повідомили в МВС України в Київській області.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що пізно ввечері Борисенко повернувся додому, і коли зайшов до приміщення “веранди”, почув постріл і через кілька секунд ще один звук, схожий на вибух, після чого знепритомнів. Коли він отямився, то відразу подзвонив друзям і в міліцію.
Встановлено, що в кандидата в народні депутати України стріляли в спину з вогнепальної зброї. На щастя, він був у бронежилеті, що і врятувало йому життя. Зараз потерпілий із забоями доставлений в столичну лікарню.
За даним фактом Бориспільським МВ ГУ МВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 15 і ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство) і призначено ряд експертиз. Основні версії, які розглядає слідство – злочин пов’язаний з політичною або підприємницькою діяльністю. Досудове розслідування триває.

У той же час радник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в Борисенко стріляли, коли він вийшов у двір погодувати свою собаку. “У нього був зроблений постріл з вогнепальної зброї і під ноги кинуто саморобний вибуховий пакет”, – пише Геращенко.
За словами радника міністра, кулю зупинив бронежилет, “який носив Володимир Борисенко останнім часом після отримання телефонних погроз і підкидання голови свині як залякування”.
“На даний момент В. Борисенко госпіталізований в стані больового шоку. Жити буде”, – написав Геращенко.
За інформацією радника міністра, до ранку експерти встановили, що “вибуховий пристрій був все-таки не саморобним, а була використана граната РГД-5”.
“Стріляли з короткоствольної зброї патроном 9 на 18. Постріл був зроблений в спину”, – додав Геращенко.

Джерело: Сегодня.ua