Ринок нерухомості: між бумом і затишшям

23 Жовтня 2014 13:40
dr.ck.ua

dr.ck.ua

В Україні спостерігається бум на оренду квартир в західних регіонах і мертве затишшя на продаж в новобудовах. Як кажуть ріелтори, такі головні тенденції сезону. Більшість переселенців намагаються прижитися в дешевих областях, де простіше знайти роботу і житло.

“Куди йти далі, що робити – я не знаю. Ціни на оренду житла дуже величезні, я б сказав, зашкалюють. Орендодавці не завжди хочуть брати переселенців на короткий термін, а купувати житло, самі розумієте, можливостей немає”, – каже студент Роман, який переїхав до Києва з Криму.

Незважаючи на щільний потік переселенців, зняти квартири в столиці їм так само складно, як і в перші місяці російської агресії. А от у регіонах ситуація трохи інша. Західні області фіксують бум.

“Львів – це єдине місто, яке дає тенденцію в зростанні попиту. Не тільки на житло, на оренду житла, але ще й на офісний сегмент. Це говорить про те, що частина переселенців з Криму та східних областей з більшою охотою переносять бізнес безпосередньо ближче до західних кордонів”, – зазначає глава ради Українського будівельного товариства Олена Шуляк.

Продавці ж квартир справжнього початку сезону ще не відчувають. За їх словами, навіть незважаючи на вигідні пропозиції від забудовників реальних покупців все менше. Стійкий попит фіксують тільки на квартири економ-класу. Квартири ж у готових будинках простоюють. Більшість банків заморозили іпотечні програми. А ті, хто ще ризикує позичати гроші – вимагають шалені відсотки.

Джерело: Сегодня.ua