«Троєщинські вежі» можуть добудувати

24 Жовтня 2014 15:09
kyiv.comments.ua

kyiv.comments.ua

Скандальний довгобуд на Троєщині – житловий комплекс «Дніпровські вежі» можуть добудувати. Нацгвардія знайшла інвестора, який готовий вкласти сотні мільйонів гривень на будівництво, передає «УНІАН».

«З «Дніпровських веж» до нас звернулася Нацгвардія з проханням про поновлення договору оренди земельної ділянки на Ватутіна, 9. Вони знайшли інвестора», – розповів заступник голови КМДА Павло Рябікін.

За словами чиновника, рішення про відновлення оренди землі буде підготовлено на сесію вже в листопаді-грудні. У Нацгвардії інформацію підтвердили, проте подробиці поки розкривати не готові.

Будівництво висоток почалося у 1999 році, а в 2005-му було повністю зупинено. При цьому суд розірвав договір з інвестором, у якого не було грошей закінчити будівництво. За проектом комплекс, замовником якого виступило Головне управління внутрішніх військ МВС (тепер – Нацгвардія), складається з шести 34-поверхових будинків на 890 квартир, 421 з яких призначалася для ВВшників.

«Це квартири для Нацгвардії, але не для учасників АТО. Цим хлопцям з іншого фонду житло передбачається», – відзначають в Нацгвардії.

Житло, яке залишиться, віддадуть 235 людям, які на 100% проплатили вартість квартир і тепер чекають їх ось уже 10 років.

У Міністерстві регіонального розвитку будівництва та ЖКГ кажуть, що на добудову комплексу потрібні мільйони.

«Ми провели інвентаризацію, в результаті якої було визначено, що на добудову потрібно близько 300 млн. грн.», – зазначає заступник міністра Дмитро Ісаєнко.

Він зазначив, що повернути гроші інвестор зможе як за рахунок частини ще не проданих квартир, так і за рахунок збільшення щільності забудови – зведення ще однієї «свічки».

У мерії розповіли: можливість будівництва ще однієї висотки замість раніше запланованого ТРЦ зараз вивчається. За словами Ісаєнка у разі стабільного фінансування добудувати будинки можна буде за рік.

Місцеві жителі заявляють, що через неправильну консервацію, одна з башт почала руйнуватися. У Мінрегіонбуді інформацію спростовують, але наполягають: перш ніж приступити до роботи, необхідно провести техобстеження об`єктів.

Джерело: Коментарі