Українські оповідання потрапили до каталогу найпрестижніших дитячих видань

22 Жовтня 2014 16:15
life.img.pravda.com

life.img.pravda.com

Три українські книжки потрапили до міжнародного каталогу “The White Ravens” (“Білі круки”), який є переліком найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу.
Зокрема, до списку потрапила книга Тараса та Мар’яни Прохасько “Хто зробить сніг”, книга “Із життя хитрих слів” Романа Скиби в ілюструванні Тетяни Денисенко та “Лісова пісня” Лесі Українки в оформленні Поліни Дорошенко, повідомляє БараБука.
Міжнародний каталог “Білі круки” (The White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу, який виходить щорічно з 1996 року. Фахівці обирають найкращі з книжок, що надходять з усього світу до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені.
Серед критеріїв оцінки найкращих книжок – літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення.
Каталог “Білі круки” вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури, який визначає світові тенденції для критиків, видавців, продавців книги.
Раніше до “Білих круків” уже потрапляли книжки в ілюструванні Володимира Голозубова, Костя Лавра, Владислава Єрка, Сергія Савченка, поетична збірка Василя Голобородька “Віршів повна рукавичка” з ілюстраціями художниці Інги Леві, “Казка про Старого Лева” Мар’яни Савки з ілюстраціями Володимира Штанка, народні казки “Рукавичка” і “Ріпка” в оригінальному оформленні творчої майстерні “Аґрафка”, а також “Вісім днів із життя Бурундука” Івана Андрусяка з малюнками Ганни Осадко.