Влада Києва – про пожежу в “Жовтні”: немає сумнівів, що це був підпал

31 Жовтня 2014 12:58
img.pravda.com

img.pravda.com

Пожежа в кінотеатрі “Жовтень” є наслідком умисного підпалу. “Вже немає сумнівів, що це був підпал. Влада столиці звернулися в генпрокуратуру з проханням негайно розслідувати інцидент”, – заявила замглави КМДА Ганна Старостенко.

Вона також запевнила, що на місці згарища буде відновлений кінотеатр, який належатиме громаді Києва.

Тим часом, директор кінофестивалю “Молодість” Андрій Халпахчі заявив, що підпал кінотеатру “Жовтень” – спланована провокація. Він звернувся до президента з проханням довести до кінця розслідування злочину. На його переконання, це могли зробити рейдери, які хочуть побудувати тут торговий центр. Або політики – щоб дискредитувати Україну.

Зараз під стінами КМДА триває акція на підтримку “Жовтня”. З моменту її початку людей стає більше, зараз їх – близько 500 осіб. Серед присутніх – в основному молодь, також є представники культури і мистецтва. Люди поводяться мирно і спокійно і лише зрідка скандують – “Жовтень! Жовтень!”
Також вирішили створити благодійний фонд для проведення ремонту згорілого кінотеатру “Жовтень”. Про це під час позачергових зборів Київради повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Головою цього благодійного фонду запропонували стати директору кінотеатру Людмилі Горделадзе.

Також Кличко дав доручення фіндепартаменту КМДА паралельно шукати джерела фінансування робіт з відновлення кінотеатру.

“Наше завдання – зберегти кінотеатр і дати йому нове життя. Ми повинні гарантувати киянам, що “Жовтень” буде збережений, а його діяльність відновлена в найкоротші терміни “- заявив мер.

Також Київрада звернулася до генпрокуратури та МВС з вимогою терміново розслідувати факт підпалу кінотеатру.

Джерело: Сегодня.ua