Як кияни відзначатимуть сьогодні Хеллоуїн

31 Жовтня 2014 14:00
izmchldbibl.blogspot.com

izmchldbibl.blogspot.com

Столиця готується відсвяткувати наймістичніше свято року – Хеллоуїн. Заходи готуються по всьому місту: радувати і дивувати відвідувачів будуть і в зоопарку, і в автокінотеатрі, і в клубах столиці. “Сегодня” зібрала для городян найцікавіші і незвичайні способи відсвяткувати цей день.

МОНСТРИ . В столичному зоопарку в День всіх святих хочуть підбадьорити слона Хораса, який недавно втратив один бивень. “З 1 по 8 листопада в 12:00 ми запрошуємо всіх приносити подарунки для слона – гарбузи. Наш художник виріже на них смішні мордочки, після дітки зможуть наповнити їх яблуками, капустою, буряком і подарувати Хорасу, який урочисто це з’їсть. До слова, таких ласощів він може зжерти до 30 кілограмів”, – розповіли в зоопарку. А в автокінотеатрі (Столичне шосе, 103) 31 жовтня і 1 листопада безкоштовно показувати фільми жахів: початок сеансів – о 18:00.

В Хеллоуїн також пройдуть нічні велопоїздки: учасники проїдуть по Києву на велосипедах і роликах в костюмах зомбі. “Цього року ми стартуємо на Контрактовій площі о 22:00. Проїдемо 18 км по місту і фінішуємо за Московським мостом, де проведемо святковий пікнік”, – розповів один з учасників Дмитро Соляніченко. А в суботу кияни зможуть відчути себе бездомними: тематична бомж-паті пройде в покинутій бетонній трубі на Оболонській набережній. Дрес-код – ватники, шапки-вушанки, розтягнуті “треники”, авоськи з порожніми пляшками, синці на обличчі і “вибиті” передні зуби. Початок вечора – о 21:00, вхід – 60 грн.

ШУКАЄМО ПОРТАЛ. Історію Хеллоуїна кияни зможуть дізнатися під час чотиригодинної екскурсії по самим містичним місцям міста. “Прогулянку ми розпочнемо в районі Старокиївської гори, біля 400-літньої липи. Розповімо про місця жертвоприношень за часів язичництва, а також історію самого свята Хеллоуїн з часів кельтів. Далі прогуляємося по Андріївському узвозу і спробуємо відшукати “містичний портал між двома світами”, а потім на автобусі вирушимо на Лівий берег, де в районі Троєщини мешкали відьми, волхви і травники”, – розповів “Сегодня” екскурсовод В’ячеслав Арещенко. Розпочнеться екскурсія в 19:00, а закінчиться в 22:30. Вартість – 150 грн. Всіх учасників чекає гарячий глінтвейн і гарбузове печиво.

ГАРБУЗ “ВАТНИК”. Також киянам пропонують прикрасити свої оселі дизайнерськими гарбузами зі страшними мордочками. Коштує така гарбуз від 150 грн. “Тренд цього сезону – гарбуз на патріотичну тематику: з вирізаним прапором України або грізного “укропу”, який пожирає маленький гарбуз – “ватника”, – розповіли нам в одному з магазинів флористики.

_1___04

Гарбуз. “Укроп” їсть “ватника”

Джерело: Сегодня.ua