Як зберегти волосся здоровим і сяючим

21 Жовтня 2014 16:32
korysne.ostriv.in.ua

korysne.ostriv.in.ua

Надягайте шапочку в басейн і не тріть волосся рушником

Посічка – такий неприємний момент, який, на жаль, ніяк вилікувати або виправити не можна (ну, хіба що ножицями). Єдиний спосіб врятувати волосся від посічених кінчиків – це в принципі запобігти їх появі.

Переконайтеся, що волосся отримує достатньо вологи
Пийте багато води – це важливо не тільки для волосся, але і для всього тіла, пише “Філгуд“. Оптимально для дорослої людини випивати від 1.5 до 2 літрів води на добу. Пам’ятайте, що чай, кава, соки та інші напої організмом сприймаються не як вода, а як рідка їжа.

Крім рідини також не забувайте і про харчування, адже зазвичай січеться волосся через цілий комплекс причин, а не тому, що йому не вистачає якогось одного елемента. Ваше меню повинне включати багато білків, вітамінів і мінералів.

Не забувайте про кондиціонер для волосся або про маску кожен раз, коли ви миєте голову 

Ці засоби, особливо виготовлені на органічній основі, додають волоссю блиск, роблять його більш міцним і здоровим. Якщо бажаєте мати стійкі до посічки локони, то обов’язково пам’ятайте про косметику по догляду.

Не використовуйте занадто багато шампуню і не мийте волосся занадто часто
Часте промивання порушує природне виробництво шкірного сала, яке захищає волосся в тому числі і від посічених кінчиків. Не варто мити голову частіше, ніж через день. Щоб уникнути такої проблеми як посічене волосся, шампунем зловживати теж не слід: ви ризикуєте не вимити його до кінця, а це може зашкодити їм, привести до лупи і ослаблення.

Не використовуйте фен, плойки і інші термогаджети для укладки
Намагайтеся давати волоссю свободу – нехай воно сохне природним шляхом. Якщо вас дуже тривожить, що в сухому вигляді воно матиме жахливу форму, то ми пропонуємо кілька варіантів вирішення цієї проблеми. По-перше, ви можете обзавестися спеціальними гребінцями для укладання – вони творять чудеса. По-друге, візьміть за звичку заплітати вологі пасма в косичку (тоді вони, ставши сухими, збережуть форму локонів). Третій спосіб – спробуйте використовувати бігуді.

Захищайте волосся, коли йдете в басейн
Хлор сушить волосся і призводить до посічки. Обов’язково в басейн надягайте шапочку, а після плавання ретельно вимивайте свої локони.

Не сушіть волосся рушником
А точніше, не тріть його. Така агресивна сушка не менше шкідлива для волосся, ніж фен. Використовуйте рушник дуже обережно і делікатно. Головне його завдання – тільки ввібрати надлишки вологи, тому терти волосся тканиною не варто

Джерело: Сегодня.ua