До кінця наступного року половина київських будинків буде обладнана теплолічильниками

22 листопадаа 2014 09:47
lisky.org.ua

lisky.org.ua

Протягом шести місяців у столиці буде встановлено понад дві з половиною тисячі лічильників теплової енергії в будинках комунальної власності міста. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов під час інспекції монтажних робіт зі встановлення перших приладів обліку теплової енергії.

«Столична влада прийняла рішення знизити витрати на капітальне будівництво і спрямувати бюджетні асигнування на заходи з енергозбереження. Тому до кінця першого кварталу 2015 року за рахунок міського бюджету буде встановлено близько двох тисяч теплолічильників. Ще 500 приладів у київських будинках з’явиться за рахунок  «Київенерго», – заявив перший заступник голови КМДА.

Ігор Ніконов також нагадав, що за попередні роки теплолічильниками було обладнано близько двох тисяч київських будинків. Таким чином, міська  влада розраховує, що до кінця наступного року прилади обліку теплової енергії буде встановлено в половині всіх київських житлових будинків.

«Наступним етапом програми енергонезалежності, яку ми розробили, стане обладнання житлових будинків приладами, які регулюватимуть подачу тепла в будинках залежно від температурного режиму та погодних умов. Це дозволить економити не лише кошти на оплату тепла, а й власне на енергію – газ, дефіцит якого на сьогодні відчуває вся Україна», ­– впевнений перший заступник голови КМДА.

Джерело: Хрещатик