Українці масово кинулися купувати техніку

26 листопадаа 2014 16:18
reaction.org.ua

reaction.org.ua

Щоб зберегти зароблені гривні, українці почали купувати техніку. Перевагу віддають дорогим товарам, ціни на які ближчим часом можуть піти угору. Про це кореспондентуGazeta.ua розповів київський фінансист Валерій Кондратюк.

“В інтернет-магазинах техніка уже подорожчала, бо вони змінюють ціни щодня відповідно до курсу. А у супермаркетах електроніки ціну тримають стару і намагаються покупця заманити акціями і нульовими кредитами”, – розповідає Валерій Павлович.

За спостереженням Кондратюка, серед українців з’явився попит на дорогі товари.

“Недавно купував дружині мультиварку, – каже Кондратюк. – Кур’єр, який доставив її додому, розповів, що побільшало замовлень на дорогі товари. Купують холодильник по 12-15 тисяч гривень, фотоапарати і об’єктиви, ціна яких перевищує 20 тисяч, дорогі телефони і ноутбуки. У такий спосіб українці намагаються зберегти свої заощадження, які тримали у гривнях. Знайомим і родичам раджу до грудня купити новорічні подарунки, щоб потім не переплачувати”.

Крім техніки, покупці віддають перевагу меблям. Користуються популярністю дивани, ліжка і кухонні гарнітури.

За словами фінансиста, доларова лихоманка затягнеться до грудня.

“Перед святами долар подешевшає до 13-14 гривень, але купити у банку все рівно буде неможливо, – прогнозує. – Здавати долари теж ніхто не буде. Люди між собою почнуть розраховуватися валютою. В інтернет-магазинах пропонують за техніку розраховуватися доларами. Знайома приїхала на днях з Італії. У Львові пішла лікувати зуби. Лікар попросив заплатити за роботу у євро”.

Джерело: Хрещатик