В бібліотеці Майдану зібрали книги про революцію декількома мовами

23 листопадаа 2014 00:57
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

В Українському домі відкрилася бібліотека Майдану. Це 56 книг, виданих за останні 6 місяців тим чи іншим чином розповідають про події Революції Гідності. Більшість видань – від українських авторів, але частина книг надруковані за кордоном. У тому числі, англійською, німецькою та російською мовами.

Це найповніша, і поки що, єдина колекція книг на тему Євромайдану. Збирали їх активісти громадської ініціативи “Бібліотека Майдану”. Майже всі книги вони отримали в дар. “Купити довелося лише одну, видавець не захотів дарувати примірник в нашу колекцію”, – розповідає Настя Макаренко, координатор Ініціативи.

За словами Анастасії, жанр книг різноманітний: багато поезії, фотографій, є навіть перший український роман про Революції-2014 “Армагеддон на Майдані” Василя Базева.

“Моя улюблена книга – “Борітеся і поборете”. Це поетика революції. Тут зібрані вірші українських класиків – Івана Франка, Лесі Українки, Тараса Шевченка, Василя Стуса, є кілька сучасних поетів. До кожного з віршів підібрані сучасні фотографії, зроблені минулої зими, і це дивовижне поєднання, дуже гармонійне, як бидто б автори минулих років знали, що буде в Україні. Ще мені подобається повстанський буквар, тут для кожної букви є своє пояснення. Наприклад, Б – “барикада”, відкриваємо і читаємо, що це означає”, – каже Анастасія Макаренко.

За півдня роботи бібліотеки її вже відвідало чимало людей. Серед гостей багато іноземних журналістів і солдатів. Деякі з них впізнали себе на фотографіях в цих книгах.

Біблітотека в Українському домі працюватиме два дні. Далі, з кінця листопада, вона переїде в музей Гончара, де демонструватиметься близько двох місяців.

Дивіться історію Євромайдану, згадуйте доленосні події для країни сьогодні протягом усього дня на нашому сайтіЄвромайдан: Революція гідності.

Джерело: Сегодня.ua