Метрополітен змінить жетони після подорожчання проїзду

19 Грудня 2014 11:30

image.tsn.ua

image.tsn.ua

З переходом на новий тариф у “Київському метрополітені” будуть введені в обіг жетони нового зразка (зеленого кольору).

Про це повідомляє сайт підземки.

“Закликаємо пасажирів не скуповувати жетони блакитного кольору, які наразі є засобом оплати проїзду у столичній підземці, адже вони будуть повністю вилучені з обігу”, – йдеться повідомленні.

При цьому у метро відзначили, що жетони старого зразка (блакитного кольору) можна буде обміняти у касах метрополітену у співвідношенні залежно від затвердженого тарифу.

“Звертаємось до киян та гостей столиці з метою уникнення незручностей максимально використати жетони старого зразка”, – підсумували у метро.

Як відомо, “Київський метрополітен” заявив, що 2013 рік закінчив зі збитком 362,1 мільйона гривень, а 9 місяців 2014 – зі збитком у 435,9 мільйона гривень.

Керівництво метро сподівається на підвищення тарифу на проїзд уже до кінця поточного року.

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку. Наразі триває громадське обговорення тарифів.

Мерія мала намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого.

Як зазначив голова метрополітену Віктор Брагінський, підвищення тарифів дасть змогу підприємству отримати близько 1,5 мільярда гривень річного доходу.

Депутат Київради, екс-мер Києва Олександр Омельченко ініціює скасування низки пільг на проїзд у столичному метро.

КП “Київський метрополітен” уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.