Микола Томенко: Одноденного ухвалення бюджету на 2015 рік не буде

19 Грудня 2014 10:09

tomenko.ua

tomenko.ua

Так Голова Комітету з екологічної політики Микола Томенко прокоментував інформацію, яка неформально поширюється урядовцями, про те, що 23 грудня у сесійній залі буде одночасно презентовано та ухвалено Державний бюджет на наступний рік.

«Історія з ухваленням Програми діяльності Уряду була доброю волею парламентської більшості, яка розуміла, що Програма діяльності – це стратегічний, ідеологічний документ, що дає гарантії Кабінету Міністрів пропрацювати щонайменше один рік», – зауважив М. Томенко.

«Натомість Держбюджет – це документ, який визначає, як буде жити країна і кожний її громадянин у 2015 році. Тому без його обговорення у парламентських комітетах, з керівниками місцевого самоврядування та громадськими організаціями, бюджет не буде ухвалений у Верховній Раді», – переконаний Голова Комітету.

На його думку, правильно було би, щоб після презентації проекту Держбюджету-2015 у Верховній Раді у вівторок, 23 грудня, далі пройшло серйозне обговорення про внесення змін до проекту бюджету.

«Якщо Уряд піде на співпрацю і компроміси з пошуку оптимального варіанту бюджету-2015, ухвалення його в цілому можливе вже у вівторок наступного тижня, тобто 30 грудня», – вважає Микола Томенко. Зрозуміло, що Верховна Рада повинна продовжити роботу в пленарному режимі, як мінімум, до 30 грудня, додав Голова Комітету.