У киян впав інтерес до російського кіно

21 Грудня 2014 14:00

espreso.tv

espreso.tv

Російське кіно в українських кінотеатрах перестало бути затребуваним. Зате значно зріс інтерес до українського кіно. І це сталося з часу прокату фільмів “Матч” і “Легенда №17”.

Про це заявила директор кінотеатру “Жовтень”, кінокритик Людмила Горделадзе, передає Укрінформ.

“Якщо на українському телеекрані продовжується затребуваність російського контенту, то на кіноекрані такої затребуваності немає. Ми можемо говорити, що ці два екрани у нас розійшлися, а також розійшлися дві аудиторії – в Україні та Росії. Це доводиться об’єктивними даними. Це почалося, коли виходили фільми “Матч” і “Легенда №17”, – сказала Горделадзе.

За її словами, особливо на “Легенді №17” стало зрозуміло, що українська і російська – абсолютно різні глядацькі аудиторії. “Зрушення тектонічні сталися у суспільстві. Фільм “Легенда №17″ подивилися наші дистриб’ютори на кіноринку в лютому, розписали його по найбільшій сітці та отримали дуже низьку відвідуваність. Цей фільм в Україні був не затребуваний. Стало зрозуміло, що Україна не Росія”, – підкреслила директор “Жовтня”.

Горделадзе додала, що фільм “Матч” кінотеатр “Жовтень” взагалі не взяв у прокат. “І навіть не тому, що я побоювалася його ідеологічності. Я знала, що там можуть бути якісь речі, які зачеплять українське суспільство. Просто в кінотеатрі “Жовтень” така “журавлина” вже не йшла. Наша аудиторія надивилася європейського кіно і захотіла українського кіно”, – уточнила вона.

У цьому контексті директор “Жовтня” також додала, що особливо жалкує про те, що кінотеатр (у ньому була пожежа і припинилися покази) не зміг показати фільм “Поводир” Олеся Саніна. “Я його бачила влітку і абсолютно впевнена, що у нас були б повні аншлаги”, – говорить Горделадзе.