У столиці планують залишити не більше 7000 кіосків

20 Грудня 2014 09:47

ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Міська влада планує зменшити кількість тимчасових споруд у столиці до 6,5-7 тисяч.
Про це заявив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури – начальник Служби містобудівного кадастру Андрій Вавриш у своєму інтерв’ю виданню «Обозреватель».
За його словами, зараз у місті налічується 15 000 тимчасових споруд, власниками яких є три категорії підприємців. При цьому третина всіх кіосків з’явилися відносно недавно і підпорядкована так званим «мережевикам», які працюють по «конфіденційній домовленості» з різними структурами.

«Зараз у нас є 15 000 споруд. Можна сказати, це три категорії підприємців. 5000 споруд – люди, які мають договори районів і ті, які отримали документи від Київського інвестиційного агентства. Це люди, які мають документи, які ведуть свою діяльність більше 5-7 років. Переважно для них це єдиний варіант заробітку. Ще 5000 споруд – так звані “мережевики”, які з’явилися відносно недавно … Решта 5000 споруд – випадкові. Тобто комусь від когось щось дісталося, комусь здалося, що це найкращий спосіб інвестувати», – зазначив Андрій Вавриш.
Нагадаємо, У Києві планують створити тривимірну модель міста.
За словами Андрія Вавриша, це дозволить вже через два місяці дізнатися реальну кількість кіосків і місця їх розташування, кількість об’єктів зовнішньої реклами, місць паркування і т.ін. «Буде створена тривимірна модель міста, де всі об’єкти будуть прив’язані до території. Така модель виключає можливість корупції – власникам незаконних МАФів нема з ким домовлятися, адже все робить машина», – зазначає Андрій Вавриш. За його словами, 31 грудня завершується оформлення договорів сплати пайової участі власниками кіосків у міський бюджет. Вже з нового року розпочнеться видача дозвільних документів на наступні п’ять років. Розміщуватися кіоски будуть відповідно до Комплексної схеми, а переважне право матимуть підприємці, які оплатили пайову участь в 2014 року, повідомили в прес-службі Департаменту містобудування та архітектури.

Джерело: Мій Київ