Директора столичної школи звільнили за розкрадання 2,5 мільйона гривень

29 Січня 2015 12:51
5.ua

5.ua

Директора Школи вищої спортивної майстерності  Олега Гатченка звільнено з займаної посади через допущення фінансових порушень на загальну суму 2,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє сайт КМДА з посиланням на наказ Департаменту освіти і науки від 27 січня.

“Кадрове рішення було ухвалене через встановлення факту використання Гатченком фальшивого посвідчення “Майстер спорту СРСР”. Крім того, за результатами аудиторської перевірки Департаментом внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, яка виявила фінансові порушення в даному навчальному закладі на загальну суму майже 2,5 мільйона гривень”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим Департамент освіти і науки подав позов до Печерського райсуду про стягнення з Гатченка незаконно отриманих бюджетних коштів, відзначили у КМДА.

Як відомо, 16 січня мер Києва Віталій Кличко звільнив директора комунального підприємства “Київкінофільм” Андрія Цвєткова.

12 січня Кличко звільнив директора КП “Притулок для тварин” Тараса Смурного, на підприємстві якого халатно ставились до виконання обов’язківта процвітала корупція.

А також звільнив Анатолія Козленка з посади директора “неефективного” КП “Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях Києва”

Як відомо, внутрішній аудит Київської адміністрації виявив порушення на суму 319 мільйонів гривень.

За результатами перевірки відкрили низку справ, а також звільнили 23 працівники КМДА та 31 директора комунальних підприємств міста.

У жовтні 2014 року перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов заявив, що столична влада має намір у 2015 році скоротити тисячу КП, а райони віддати інвесторам.