Киянин придумав, як боротися з порушниками на дорогах

28 Січня 2015 15:46
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Олександр Тодорчук пропонує створити координаційний центр

Киянин Олександр Тодорчук пропонує до обговорення ідею по боротьбі з порушниками правил паркування та іншими порушниками на столичних дорогах. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

“За короткий термін до нашої ініціативи “Герой парковки” приєдналося понад 10 тисяч осіб, багато з яких готові не тільки говорити, але й діяти. Крім того, є підтримка з боку юристів та ЗМІ, а також деяку кількість потрібних контактів. Для отримання максимального результату пропонуємо створити свого роду координаційний центр, який через сайт, інтернет-додатки і пряму телефонну лінію забезпечить взаємодію озвучених аудиторій”, – пише Тодорчук.

10940615_930135243671708_1464528383211189122_n_01

Фото зі сторінки А.Тодорчука в Facebook

За задумом активіста, координаційний центр буде:

– Надавати свідкам порушень інформацію про методи правової боротьби, а також консультувати з іншим можливим питань.

– Координувати взаємодію з громадськими активами районів та місцевими активістами, які зможуть долучитися до вирішення проблемних ситуацій.

– У разі фіксації учасниками спільноти порушення з боку автомобілів комунальних підприємств і державних установ, доносити інформацію до їх керівництва і стежити за вживанням заходів проти порушників. В окремих випадках передавати інформацію в органи правопорядку та органи державної влади.

– Те ж стосується таксі та інших корпоративних автомобілів. Крім перерахованого, їм буде запропоновано розмістити на своїх автомобілях наклейки “Я порушую правила дорожнього руху? Телефонуйте на такий-то номер”. Зрозуміло, що водії будуть не в захваті, а ось деякі власники бізнесу не відмовляться від контролю за працівникам.

– Поки на вулицях Києва ще є паркувальники, кожен бажаючий зможе повідомити про порушення з їхнього боку, а також з боку контролерів. Дана інформація буде передана керівництву Київтранспарксервісу для відповідних заходів.

– Проект проходитиме за підтримки медіа-партнерів, а інформація про гірші порушників буде регулярно розсилатися тематичними медіа.

На думку Тодорчуку, глобальне вирішення проблеми залежить від чиновників. “Але минулий рік показав, що тільки самоорганізація і громадський контроль стають запорукою справжніх змін в Україні”, – упевнений він.

Джерело: Сегодня