Нелегальні МАФи приберуть вже цього року

31 Січня 2015 18:26
kiev.unian.net

kiev.unian.net

Після затвердження наприкінці лютого Комплексної схеми розташування тимчасових споруд, що використовуються для ведення підприємницької діяльності, міська влада має намір активізувати демонтаж нелегальних малих архітектурних форм (МАФів) та протягом 2015 року прибрати їхню переважну більшість, повідомляє прес-служба КМДА.

Про це під час наради із районними керівниками з благоустрою повідомив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець.

За словами директора столичного департаменту з благоустрою, Комплексну схему розташування тимчасових споруд практично завершено. Пайову участь у бюджеті Києва кількох тисяч МАФів вже сплачено. Остаточна картина стане зрозумілою у березні. МАФи, за які підприємці не внесуть пайову участь та які, відповідно, не потраплять до Комплексної схеми, будуть системно та методично демонтуватись.

При цьому він зазначив, що на масовий демонтаж у щойно прийнятому столичному бюджеті 2015 року закладено достатнє фінансування, яке буде спрямовано не тільки головному міському «прибиральнику» МАФів – КП «Київблагоустрій», а й субпідрядникам, які будуть задіяні для збільшення обсягів демонтажних робіт.

 

Джерело: Хрещатик