Творчий відпочинок разом з Тарасом, юними художниками, бійцями АТО та волонтерами

30 Січня 2015 09:26

14

На завершення Року Шевченка в Україні Національний музей Тараса Шевченка представив експозицію Міжнародного мистецько-патріотичного родинного проекту «Разом з Тарасом», в якій зібрано самобутні художні роботи українців та іноземців, дітей та дорослих, присвячені сучасній Україні, її захисникам та символу боротьби нашої країни за волю й кращу долю – великому Кобзарю.

15

Проект складається з творчих майстер-класів та проведення презентацій виставки художніх робіт їх учасників у різних куточках України й Світу.

25

Створюючи свої картини, учасники уявляють, що Тарас Шевченко – це їх дідусь, друг, сусід, дядько, тато, брат, старший, мудрий, який розповідає їм про життя і вчить любити свій народ та захищати Батьківщину, з яким цікаво поговорити, подорожувати країнами, відпочивати, пограти, стати спортсменом, взяти участь у Олімпіаді.

16

Тож знайомство з поетом стає для учасників яскравим враженням, яке вони передають на полотні. Проект направлено на культурне, ідейне єднання та підтримку молодого покоління.

26

Ініціатива об’єднала більше 400 учасників. Серед них українці та громадяни Польщі, Румунії, Словаччини, Індонезії, Палестини, Іспанії, Франції; Міжнародний дитячий центр «Артек-Карпати»; Міжнародний жіночий клуб у Києві; українські та російськомовні школи; родини представників дипломатичних місій в Україні.

17

Як подарунок до Новорічних свят, в рамках експозиції проекту в Національному музеї Шевченка було організовано захід для бійців полку «Азов» та волонтерів з метою показати суспільству, що духовна, моральна підтримка наших захисників не менш важлива за матеріальну, й спонукати українців активно проявляти подібні ініціативи.

27

 

Гості були запрошені творчо відпочити, відвідати виставку та взяти участь у майстер-класі – намалювати сучасного Шевченка-захисника, а також зробити янгола-оберіг для солдат.

24

Майстер-клас виявився незвичайний – юні художники вчили дорослих, як розписувати тканину, малювати в техніці «батик». Відбувалося це під керівництвом організатора проекту «Разом з Тарасом», члена молодіжної організації Спілки художників України – Марії Ковалевської. На жаль, запрошені бійці не змогли відвідати захід, адже їх у повному складі раптово відправили у зону АТО, тому створені малюнки та янголів, як частинки тепла й подяки, діти передали волонтерам з організації «Народний тил», які обов’язково доправлять їх туди, де вони дуже потрібні.

18

Започаткований до 200-річчя Тараса Григоровича, проект «Разом з Тарасом» не припиняється із завершенням Року Шевченка, а продовжує розвиватися – плануються виставки й майстер-класи в різних куточках України та Світу, адже ідея викликала велику зацікавленість в іноземців та представників українських діаспор.

19

З кожним етапом «Разом з Тарасом» стають все нові й нові учасники, які допомагають у розвитку проекту. Цього разу до проекту долучився визначний діяч культури України Микола Томенко й привітав учасників цікавими тематичними подарунками – альбомами до 200-річчя Кобзаря та дисками пізнавального проекту «7 чудес України».

20

Також особлива вдячність від організаторів проекту волонтерській групі «Народний тил», Центру Української культури та мистецтва, представниці Української греко-католицької церкви сестрі Христофорі та представниці Міжнародного жіночого клубу в Києві пані Валері Стуліковій за те, що відвідали захід та привітали юних художників та гостей, підкресливши тим самим важливість участі в хороших, добрих, творчих ініціативах.

21

Тож об’єднуємося в мистецтві, прагнемо бути сучасними й цікавими, створюємо разом прекрасне й добре, працюємо на користь України та її майбутнього, виховуємо молоде покоління, підтримуємо наших захисників, будьмо разом з Тарасом!

2223