У Києві свої доходи вже задекларували 10 мільйонерів

25 Січня 2015 15:00

eastbook.eu

eastbook.eu

З перших тижнів початку кампанії «Декларування – 2015» свої доходи задекларували більш ніж 500 киян, серед яких 10 мільйонерів

Як відомо, з 1 січня 2015 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих впродовж 2014 року, яка триватиме до 1 травня 2015 року.

Вже з перших тижнів 2015 року, працівники Головного управління ДФС у м. Києві нарахували 10 громадян, доходи за минулий рік яких перевищили 1 мільйон гривень.

Загалом, декларації про доходи, отримані у 2014 році, вже подали 503 киянина. Загальна сума задекларованих доходів склала 330 мільйонів гривень, з яких до бюджету буде сплачено 2 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Також, 124 громадянина подали декларації про доходи для отримання податкової знижки.

Фахівці столичного управління фіскальної служби відзначають небайдужість громадян до деяких аспектів декларування доходів. Одним з найбільш актуальних питань залишається наявність можливих способів подання майнової декларації.

У зв’язку з цим, ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що найбільш зручним способом подання декларацій про майновий стан та доходи є їх надсилання через інтернет. Єдина необхідність – мати ключ цифрового підпису, який безкоштовно оформлюється у будь-якому відділенні Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС України, що розташовані в Центрах обслуговування платників.

За вибором платника податків, податкова декларація подається до контролюючого органу: особисто платником або уповноваженою особою, надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або через інтернет з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.

Слід зазначити, що на субсайті ГУ ДФС у м. Києві діє on-line сервіс «Декларування он-лайн», який розміщено на головній сторінці та у банері «Декларування доходів громадян 2015», де можна заповнити декларацію про доходи та зберегти її у кількох форматах – для друку та подання у паперовому вигляді (в ЦОП за місцем проживання) та для безпосереднього подання через інтернет.

Телефон для довідок Консультаційного центру ГУ ДФС у м. Києві – (044) 461-77-00.

Джерело: Хрещатик