У Київському Патріархаті хочуть відродити Межигірський монастир

29 Січня 2015 13:35
mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

У Межигір’ї хочуть відродити давній український козацький Спасо-Преображенський монастир. Про це йшлося під час прес-конференції, яка відбулася днями у столиці, передає РІСУ.
Організатором та модератором заходу виступив президент благодійного фонду “Покоління” Валерій Виговський, нащадок славного козацького роду Виговських, який заявив: «Межигірський монастир має свою давню історію … на жаль, у сучасного українця сама назва “Межигір’я” викликає асоціацію тільки з помпезною резиденцією колишнього президента. Віримо, що спільними зусиллями Межигірський монастир буде відновлено».

Виступ мали також кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту археології НАН України Всеволод Івакін, завідувач сектором набуття правового режиму об’єктів і територій, пов’язаних з охороною нерухомої культурної спадщини Мінкульту Яків Діхтяр та ін.
З благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета участь у прес-конференції взяв доктор церковно-історичних наук професор-протоієрей Віталій Клос.
Сьогодні, на місці де раніше був розташований монастир, встановлено шестиметровий хрест, який свідчить про намір відродити монастир. Про це інформує Прес-центр Київської Патріархії

Джерело: Мій Київ