Для дітей-сиріт влаштують лекцію-концерт шкільної Дитячої філармонії “Три кити в музиці”

27 Березня 2015 19:00

4 квітня 2015 року о 13:00 у приміщенні дитячої музичної школи № 24 (вул. Курчатова, 19) у рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії» відбудеться лекція-концерт Київської дитячої філармонії «Три кити в музиці».

Проект «Крилаті мрії» існує три місяці. За цей час проведено десять заходів у різних районах міста: Дніпровському, Святошинському, Оболонському, Печерському, Подільському, Дарницькому, Голосіївському та Шевченківському. Проект «Крилаті мрії» – це концерти, підготовлені учнями початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Києва для ровесників – дітей-сиріт, дітей з дитячих будинків, дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Іноді у концертах беруть участь і вихованці районних центрів соціально-психологічної реабілітації.

На заході дітям, які потребують особливої уваги запропонують лекцію-концерт, присвячену первинним музичним жанрам, – пісні, танцю та маршу. Розповідатиме про «трьох китів в музиці» завідувач теоретичного відділу дитячої музичної школи № 24 А. І. Коломицева. Її розповідь ілюструватимуть учні молодших та середніх класів різних відділів школи. Вони співатимуть українські народні пісні, виконуватимуть марші. Діти почують різноманітні за тембром інструменти: сопілку, кларнет, бандуру, баян, фортепіано. Головне завдання організаторів, як і в попередніх заходах проекту «Крилаті мрії», – допомогти дітям із функціональними обмеженнями та дітям-сиротам адаптуватися в соціумі через творче спілкування з ровесниками та залучення до високого мистецтва.

Джерело: Хрещатик