Художник створив машину, що малює музику

17 Березня 2015 10:30
socportal.info

socportal.info

Київський художник Костянтин Копосов зобразив музичні твори за допомогою фарб. Два десятки його робіт на тему «Музика без звуку» можна побачити у столичній 8bit Gallery. Костянтин створив свої картини за допомогою спеціального станка для техно-живопису. Цей прилад митець створював протягом кількох місяців.

– Принцип роботи — імпульсний, — пояснює автор. — Імпульси створюють музичні звукові хвилі. Вмикається музичний супровід на високих, низьких і середніх частотах. Реагуючи на ці частоти, які в кожній мелодії свої, машина по-різному капає фарбу на полотно. Оскільки полотно casino online крутиться по колу, створюється унікальний малюнок у формі кола. Музичнописна машина схожа на вітряк. В неї вмонтовані колонки, які дають звуковий імпульс. Фарба потрапляє у 4 лопаті, які скапують її на полотно. Полотно під ними крутиться по колу.

– На одних малюнках фарба розтікається, на інших лягає довгими мазками по колу, на інших — крапочками. У кожному малюнку можна простежити свій ритм.

Фарбу Костянтин обирає під кожен твір на свій смак. Він посередник у процесі творення: фарба і розмір полотна — його вибір. А головну роль у створенні своїх полотен винахідник віддав авторам музики і машині.

На виставці у кольорі можна побачити «Щедрик» Миколи Леонтовича, твори Елвіса Преслі, Карлоса Сантани, Адріано Челентано, The Rolling Stones, Pink Floyd, The Doors, Deep Purple та інші.

socportal.info

socportal.info

socportal.info

socportal.info

Джерело: Соцпортал