Київські школи закриваються через грип

2 Березня 2015 11:42
gazeta.lviv.ua

gazeta.lviv.ua

Лікарі рекомендують не лікуватися самостійно

З понеділка в 17 київських школах зупиняється навчальний процес через велику кількість хворих на грип та ГРВІ. СЕС Києва рекомендує ввести карантин на тиждень, до 6 березня. “Йдеться про навчальні заклади, де кількість хворих – більше 30% або спостерігається тенденція до збільшення числа хворих діток”, – кажуть в СЕС.

У списку санепідстанції – школи практично з усіх районів Києва. В Голосіївському рекомендують закрити школи №150 і №151, у Дніпровському – №№81, 137, 325 і школу-садок “Дивосвіт”, в Деснянському – №249 і №251, в Оболонському – школу №18, гімназії “Потенціал” та приватний “Ліцей туризму”. У Печерському районі багато хворих в ліцеї №171 “Лідер”, у Подільському – в школі №10, у Святошинському – у школі №72, а в Солом’янському – в школах №115, №164 і в школі-інтернаті №17. “З 17 шкіл, де ми рекомендували призупинити навчання, повністю закриваються тільки 15. У двох навчальних закладах є можливість розмежування початкової та старшої школи, тому немає необхідності відправляти на карантин всіх”, – каже головний санлікар Києва Олег Рубан.

Деякі школи вже оголосили про карантин на своїх сайтах. Так, на сторінці школи №137 навіть вивісили домашні завдання для всіх класів. Не виключено, що карантин ще буде вводитися і в інших школах, де кількість хворих дітей перевищить 30%. Але в СЕС поки налаштовані оптимістично і не очікують значного погіршення ситуації. Нагадаємо: з 16 по 22 лютого на грип та ГРВІ в Києві захворіло 27 тис. осіб, з них більше 17 тис. – діти до 17 років. Підсумки захворюваності в СЕС підіб’ють на цьому тижні.

УСКЛАДНЕННЯ. Батьки скаржаться, що цього року у дітей застуда часто закінчується серйозними ускладненнями. “У сина тиждень був кашель. Коли став почуватися краще, пішли на огляд до лікаря. А у нього вже запалення легенів!”, – каже мешканка Святошино Марина Шалімова. Батьки діток, які підхопили нежить, розповідають, що часто після нього з’являються проблеми з вушками. Лікарі рекомендують не лікуватися самостійно. “Я б не сказав, що ситуація в цьому епідсезоні відрізняється від попередніх великою кількістю ускладнень. Але лікуватися краще під наглядом лікаря. Тільки він може діагностувати, чи немає пневмонії, або вирішити, чи потрібно призначати антибіотики”, – говорить головлікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка. Рубан додає: зараз у Києві ходить вірус грипу В, якого в Україні не було близько 6 років. “Тому у деяких діток імунітету до цього типу ще немає”, – пояснює він.

 

Джерело: Сегодня