Сусідам пропонують ділитись один з одним предметами побуту

2 Березня 2015 14:01
pb.platfor.ma/neighbours-share

pb.platfor.ma

Громадська ініціатива «Дивовижні» оголосила про початок нового проекту «Простір Добросусідства», до якого запрошують долучитись усіх бажаючих. Суть проекту в тому, аби ділитись один з одним предметами побуту, якими ви на даний момент не користуєтесь.

 

Погодьтесь, часто виникає ситуація, коли вам терміново потрібен молоток чи драбина, шурупокрут чи вимірювач тиску, а цих предметів вдома немає? Буває й таке, що ваш інтернет раптово перестав працювати або вам потрібно роздрукувати важливий документ, а принтером ви ще не встигли обзавестись? Цілком імовірно, всі ці речі є у ваших сусідів і вони могли би з радістю дати вам їх покористуватись. Натомість у вас, можливо, є книга, проектор чи зарядка для айфона, які так потрібні комусь з ваших сусідів. Чому б вам не поділитись цими речами один з одним?

В світі дуже потужною стає тенденція sharing economy, до неї «Дивовижні» і пропонують українцям долучитись. Активісти розробили оголошення про старт проекту у вашому будинку та макет наліпок, які можна безкоштовно скачати та роздрукувати. Кожна наліпка позначає ту річ, яку ви згодні позичити сусідам – їх можна наклеювати на свою поштову скриньку, і тоді сусіди завжди знатимуть, що до вас можна звернутись по допомогу.

«Дивовижні» впевнені, що цей проект здатен допомогти побудувати дружні стосунки між сусідами та розвинути культуру добросусідства. Ділитись власним досвідом реалізації проекту запрошуть усіх на своїй сторінці Фейсбук.

Підписуйтесь на новини потоку План Б у Facebook та першими дізнавайтесь про найкращі урбаністичні ініціативи та практики.

Джерело: plan b