У Києві покажуть виставку відомого японського фотографа

5 Березня 2015 09:45
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Виставка присвячена працівникам АЕС Фукушима

З 4 по 18 березня 2015 року в залах музею історії міста Києва пройде фотовиставка японського фотографа Кадзума Обари “Фукушима. Інший погляд”.

“Коли я вперше зустрівся з працівниками АЕС Фукушима, я хотів показати їх такими, які вони є, без стереотипів. Їх особи, що приховують мозаїкою на телеекранах, їх справжні голоси зазвичай спотворені, щоб їх не впізнали. На екрані ми бачили тільки їхні руки – я хотів показати те, що приховують від нас”, – розповів автор фотографій Кадзума Обара.

Разом з вибухом на станції ці люди втратили не лише свої робочі місця, а й звичайний спокій. Вони опинилися на вулиці і змушені були шукати притулку в сховищах. Тепер деякі з них повернувся на АЕС Фукушима, яка вже зазнала незворотні зміни. Деякі перейшли працювати з інших атомних станцій, а деякі вперше спробував працювати будівельником, спробував зберегти свою роботу, свою сім’ю і застосувати свій досвід.

Відкриття відбудеться 4 березня 2015 о 17:00. Графік роботи виставки: понеділок: з 11.00 до 16.00, вівторок – неділя: з 11.00 до 19.00.

 

Джерело: Сегодня