У Києві відбудеться Фестиваль україно-литовської дружби

29 Березня 2015 16:16
uk-ua.facebook.com

uk-ua.facebook.com

У рамках Фестивалю україно-литовської дружби, який відбудеться у Києві 29 березня, українці зможуть скуштувати страви литовської кухні, подивитися литовське кіно, навчитися танцювати литовський танець клумпакоіс, взяти участь у рекорді з поїдання литовського торта шакотіса, побачити всю красу Литви на знімках фіналістів Міжнародного конкурсу фотографій, а також разом із дітьми побудувати Вільнюс у мініатюрі.

Крім того, у соціальних мережах стартує проект #дякуюлитва, в якому кожний житель України зможе подякувати Литві за постійну і всебічну підтримку.

Також відвідувачі познайомляться з історичним проектом «Україна+Литва», в якому історики, лінгвісти, культурологи, музиканти і кулінари порівнюють дві країни. Коли робота над проектом щойно починалася, ніхто з них не міг уявити, скільки спільного виявиться в України і невеликої, але гордої і сильної духом держави на Балтійському морі.

28 березня відкрилася виставка фіналістів Міжнародного конкурсу фотографій «Литва очима світу». У ньому взяли участь понад 40 фотографів із різних країн: від Австрії і Італії до США і Канади. У шорт-лист увійшли роботи 10 фіналістів, які найбільш точно відобразили душу і красу.

Головні ж активності, націлені на широку аудиторію, пройдуть 28 і 29 березня, коли в ТЦ «Атмосфера» на Столичне шосе, 103, приїдуть учасники знаменитого ярмарку литовської кухні і ремесел «Казюко муге». Приєднаються до неї і українські кулінари. Спеціально для всіх гостей Тижня учасники Фестивалю їжі приготують свої варіації популярних литовських страв. Усі гості Тижня зможуть взяти участь у рекорді з поїдання знаменитого торта шакотіса, станцювати разом із 50 танцюристами інтерпретацію відомого литовського народного танцю клумпакоіс, а також залишити свої побажання жителям Литви прямо на величезному банері, який уже після завершення Тижня україно-литовської дружби буде переправлений у Вільнюс.

Для маленьких гостей у рамках проекту пройде незвичайне будівництво. З картонних цеглин вони зможуть побудувати цілу вулицю міста Вільнюса, в тому числі  президентський палац і міську ратушу.

Джерело: Хрещатик